设计师的夏天,三位90后竟然把海边别墅设计成这样

搜狐焦点温州站 2019-08-24 11:31:45
用手机看
扫描到手机,新闻随时看

扫一扫,用手机看文章
更加方便分享给朋友

每个人的心里都有一个夏天,可能是一座小岛,可能是一片沙滩,可能是一块帆板,也可能是那年被一个浪头打湿的小伙伴们一起狂奔的嬉戏童年。

每个人的心里都有一个夏天,可能是一座小岛,可能是一片沙滩,可能是一块帆板,也可能是那年被一个浪头打湿的小伙伴们一起狂奔的嬉戏童年。

Everyone has a summer in their heart. It may be a small island. It may be a sandy beach. It may be a windsurfing board. It may also be a playful childhood that was rushed by a wave of wet friends.

一个滨海的度假别墅项目,我们大胆的启用了年轻的设计师,三位90后的设计师把他们心中的夏日海滨用设计语言表述在不同的空间里。

A coastal holiday villa project, we boldly launched a young designer, and the three posters of the 90s expressed their summer beach design language in different spaces.

很多人对夏天的印象是小时候的海边,野是回归,是一种原始的、质朴的单纯,是狠狠的巨浪拍打在沙滩上又褪去的白色海浪,透着一股野劲儿。

Many people's impressions of the summer are the seaside at a young age. The wild is a return. It is a primitive, simple and simple. It is a white wave that has been smashed on the beach and smashed by the waves.

整栋别墅的-1层是空间较大的Living Room,哑光的水磨石石柱和通天的吊装壁炉撑起整个空间,墙面的渔网和斗笠将整个空间点亮,瞬间把人拉回到浙东海边的小渔村。

The 1st floor of the whole villa is a large Living Room. The matt terrazzo pillars and the hoisting fireplace of the sky support the whole space. The fishing nets and buckets on the walls light up the whole space and instantly pull people back to Zhedong. Small fishing village by the sea.

采光天井将自然光引入,整个休闲区的空间变得通透明亮,外婆的陶罐和竹扇让室内空间变得有趣,有记忆,赋予了空间强烈的叙事感。

The lighting patio introduces natural light, and the space in the entire recreation area becomes transparent. The grandmother's clay pots and bamboo fans make the interior space interesting, with memories, giving the space a strong sense of narrative.

1F客厅全落地窗直面大海,室内设计将完整的大空间保留,只在墙面与吊顶凸显原始与野性。不规则的毛石墙面、藤编天花把海边渔家的原始与自然刻画的淋漓尽致。

The 1F living room has a floor-to-ceiling window facing the sea, and the interior design retains the complete large space, highlighting the original and wildness only on the wall and ceiling. Irregular masonry walls and rattan ceilings portray the original and natural depictions of the seaside fishermen.

卧室采用折叠门,可以与户外的自然景观全接触,室内也大量的采用原生材料做装饰,用手工藤编做墙体装饰与整体空间呼应,床头的吊顶麻绳充满了原始与野趣。

The bedroom has a folding door that can be in full contact with the outdoor natural landscape. The interior is also decorated with a large number of original materials. The wall decoration is hand-woven with the hand-made rattan and the overall space echoes. The ceiling of the bed is full of original and wild fun.

▲ 负一层户型图

▲ 一层户型图

小时候的海边是海浪跟小船,长大了的夏天可能是轻松惬意的躺在沙滩上幻想世界,也可能是挣脱束缚,踩着冲浪板勇敢的冲向蔚蓝。

When I was a child, the sea was a wave and a boat. The grown up summer may be a relaxing dream on the beach, or it may be free from shackles.

-1层空间联通户外是整栋别墅的综合活动区域,包括露天影院、多功能区、微办公区、品酒区等等,可能年轻人的生活方式就是希望打破规则,让空间能有更多复合话语权。

-1st floor Unicom Outdoor is the comprehensive activity area of the whole villa, including open-air cinema, multi-functional area, micro-office area, wine-tasting area, etc. It is possible that the lifestyle of young people is to break the rules and make the space more Compound discourse power.

废弃的船板用来做天花,所有的空间里都有冲浪板,包括座椅都是沙滩上冲浪板的样式,像极了梦想中的海滩生活。连接空间用定制壁布将抽象的冲浪图案置于墙面贯穿三层空间。

Abandoned ship boards are used for ceilings, and all spaces have surfboards, including seats that are surfboard styles on the beach, like a dream beach life. The connection space uses a custom wall covering to place an abstract surf pattern across the wall through three levels of space.

1层客厅用深咖色做底,沙发用皮革,是主人讲究品质的体现。交通走廊和墙面用黑胡桃木饰面,将空间在整体功能上分割开来,又保证了视觉空间的层次感。

The 1st floor living room is made of dark coffee and the sofa is made of leather. It is the embodiment of the owner's attention to quality. The black walnut wood finishes on the traffic corridors and walls separate the space from the overall function, ensuring a sense of layering in the visual space.

墙面上的艺术装置是主人手绘的冲浪板,颜色是海岸分割线,沙滩的金黄与海浪的蔚蓝相映成趣,提醒着我们优雅惬意的空间中依然饱有一颗想冲要浪的少年心。

The 1st floor living room is made of dark coffee and the sofa is made of leather. It is the embodiment of the owner's attention to quality. The black walnut wood finishes on the traffic corridors and walls separate the space from the overall function, ensuring a sense of layering in the visual space....

主卧延续了整体风格,在客厅的黑胡桃墙面基础上增加了米白色布艺硬包,让空间呈现更加柔和的氛围。联通阳台的空间被设定为益智娱乐空间,下棋喝茶都能看风景,刻意抬高的榻榻米将空间在视觉上区分开来。阳台浴缸应该是很多人的夏日海滨梦想,也在这里替你先行实现。

The master bedroom continues the overall style, adding a beige fabric hard bag to the black walnut wall in the living room, giving the space a softer atmosphere. The space of the Unicom balcony is set as a puzzle entertainment space. You can watch the scenery by playing chess and drinking tea. The tatami that is deliberately raised will visually distinguish the space. The balcony bathtub should be a summer beach dream for many people, and it will be implemented here for you.

▲ 一层户型图

▲ 负一层户型图

孩子的夏天充满了很多颜色和形状,是放松的,随性的。即便是大人们,有了孩子的夏天,有了未来的夏天,都让人觉得兴奋和有趣。

The child's summer is full of colors and shapes, it is relaxed and casual. Even the adults, the summer with their children, and the summer of the future are exciting and fun.

整栋别墅都以童趣为主题,地下一层是亲子活动中心,有观影区、下沉式的多功能区、书吧等等。空间一侧的天井将自然光引入,呼应圆形的软膜天花,让整个空间沉浸在没有棱角的世界里。

The whole villa is the theme of children's fun, the basement is the parent-child activity center, there is a viewing area, a sunken multi-functional area, a book bar and so on. The patio on one side of the space introduces natural light, echoing the circular soft-film ceiling, immersing the entire space in a world without corners.

另外,设计师将天花、地面、一侧的墙壁使用完全相同的材质与色彩,而另一侧墙壁则用手绘的热带雨林墙纸做呼应,整个空间形成两个U型包裹的设置,是有趣的设计。

In addition, the designer uses the same material and color for the ceiling, the ground and one side of the wall, while the other side wall is echoed by the hand-painted tropical rainforest wallpaper. The whole space forms two U-shaped packages, which is interesting. design.

客厅遵从了没有棱角的原则,包括窗户与墙面、桌椅跟灯饰,尽量的去除棱角,用有温度的弧形和圆形代替,让空间更加柔和。在色彩搭配上也大面积的使用绿色,更接近于自然。

The living room follows the principle of no corners, including windows and walls, tables and chairs and lighting, try to remove the edges and corners, and replace them with curved arcs and circles to make the space softer. In the color matching, the green area is also used in a large area, which is closer to nature.

卧室的巧思在天花板,从室内延伸到落地窗边的天花板逐渐变成弧形,不管站着坐着躺着,都将视觉效果柔软的延伸。此外,将热带雨林的壁纸饱和度降低,使空间更加温馨舒缓。

The ingenuity of the bedroom is on the ceiling, and the ceiling extending from the interior to the floor-to-ceiling windows gradually becomes curved, and the visual effect is softly extended regardless of standing and lying down. In addition, the wallpaper saturation of the rainforest is reduced, making the space more comfortable and soothing.

绿色的肌理漆延伸至卫生间时变为条形砖,颜色不变,材质改变,保持了空间整体性,又很好的在视觉上做了功能区分,这些巧思跟用心都被满满的装在整个空间里。

When the green texture paint extends to the bathroom, it becomes a strip brick, the color is unchanged, the material changes, the space is intact, and the function is visually distinguished. These ingenuity and heart are filled. In the entire space.

▲ 负一层户型图

▲ 一层户型图

夏天也可以是安静的,纯洁的,在波涛汹涌的海浪里、万物生长的繁复里,悄无声息的。所以,夏日海滨也有了另外一种表达,充满艺术气息的梵与璞。

Summer can also be quiet, pure, in the turbulent waves, in the complexities of the growth of everything, quietly. Therefore, the summer beach has another expression, full of artistic vanity and harmony.

这栋别墅的设计想要呈现的是品位和质感,所以使用了大块面的材料来保持空间的整体感。白木纹的大理石与灰白色的地面水磨石给出整体的空间基调,一侧墙壁用岩板衬托,简洁有序。

The design of the villa is intended to be tasteful and textured, so a large piece of material is used to maintain the overall sense of space. White wood grain marble and gray-white ground terrazzo give the overall spatial tone, and one side of the wall is set off with rock plates, simple and orderly.

哑光黑铜做结构,搭配原木板,成为联通三层的旋转楼梯,将原本安静的空间串联,赋予了空间通透玲珑的生命力。艺术灯饰和月光灯的搭配也恰到好处的表现出人文气息。

Matte black copper structure, with the original wooden board, became the three-story spiral staircase of Unicom, connecting the original quiet space in series, giving the space a beautiful and exquisite vitality. The combination of art lighting and moonlights is just right for the humanity.

卧室的设计亦延续整体性的风格与理念,将电视墙与衣柜统一,保持整体性。主卫大面积的采用水磨石,搭配产自日本的柳杉,以木格栅的形式丰富空间的层次感。

The design of the bedroom also continues the holistic style and concept, uniting the TV wall and the wardrobe to maintain integrity. A large area of the main guard uses terrazzo, with the cedar produced in Japan, which enriches the layering of the space in the form of a wooden grille.

最后的空间定格在一个颇具未来感的场景里。设计师大胆的想象赋予空间强烈的时空穿梭感,松木条一层层的铺陈开来,加以嵌入式的灯带,将冥想和远方无限的拉近,将时间和未来凝结在一起。

The final space is fixed in a futuristic scene. The designer's bold imagination gives the space a strong sense of time and space. The pine strips are laid out layer by layer, and the embedded lamp strips bring the meditation and the distant infinity closer, condensing time and future.

▲ 负一层户型图

▲ 一层户型图

项目名称 | 三盘产权式酒店项目

项目地点 | 温州 洞头

项目开发 | 金海岸大酒店开发有限公司

室内设计 | 鲲誉设计 KUNYU-DESIGN

设计主创 | 李晓辉

设计团队 | 梅晓震、叶信浩、韩方旭

设计样本 | 滨海度假别墅

项目面积 | “野”户型192 ㎡  “璞”户型414 ㎡  

“浪”户型220 ㎡  “趣”户型199 ㎡

来源:鲲誉设计 , 作者 KAN

声明:本文由入驻焦点开放平台的作者撰写,除焦点官方账号外,观点仅代表作者本人,不代表焦点立场。